Colofon

Over deze website

Op deze website wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd wat IBAN is, en waar je jouw IBAN kan vinden. Ook krijg je nog een paar tips over het onthouden van een IBAN en hoe je er veilig mee kan omgaan. 

Financiering

De Nederlandsche Bank (DNB) legt sinds 2012 aan consumenten en bedrijven uit wat er de komende jaren in Nederland gaat veranderen met betalen. Dat doen ze namens het Nationaal Forum SEPA-Migratie (NFS). De veranderingen hebben te maken met het makkelijker maken van betalingen binnen Europa. Deze website maakt samen met www.overopIBAN.nl deel uit van de voorlichtingscampagne.

Het NFS zorgt ervoor dat de invoering van het Europese betalingsysteem soepel verloopt. In het NFS zitten allemaal organisaties die verstand hebben van betalingen. Ze overleggen in het gebouw van De Nederlandsche Bank en ze besluiten samen hoe we het Europese betalen in Nederland gaan invoeren.

 

Ontwikkelaar

Steffie zet zich in voor iedereen die in eigen tempo door beeld, geluid en oefenen meer wil leren over belangrijke onderwerpen. Het inhoudelijk ontwerp werd mede gemaakt door Ieder(in), De Nederlandse Bank en Netrex Internet Solutions.

 

Design en bouw

Netrex Internet Solutions

 

Illustraties

Djojo Studios 

Speciale dank aan de testgroepen die hebben meegedacht met dit programma.